Friday, December 31, 2010

1st Lucky Draw by Misz Nana

salam malam2 u olss
ops..tadi duk jenguk2 blog teman aku krin

terperasan lak aku ditag untuk join GA by Misz Nana
huhu...sempat ke x lagi nak join nie..ngeee:)


hopefully sempat ye Misz Nana ^-^

saya tag sape2 yg baca entri nie..



ok..done;)




Wednesday, December 29, 2010

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

hyee u olsss
bukak mata tutup mata


before nak join nie..jom kite same3 buat revision study okeeii
[original copy from:  http://www.eqbalzack.com]

Anda hanya perlu ikut syarat-syarat di bawah:

1. Jadi Followers eqbalzack.com.
2. Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"
3. Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com.
4. Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu.
5. Tinggalkan link anda pada entry ini.


Tarikh Tutup: 
1.1.11 jam 1.11 pagi

Keputusan: 
1.1.11 jam 11.11 pagi

settle revision!!!
syarat pertama: done--->bintangjanganpergi
syarat ke2: done
syarat ke3: done
syarat ke4: tag-->krin
syarat ke5: {jap lagi,sy bg link..:)}

BINTANG"S MEMo: I lulus!!!hehe....

hadiah GA best!!!sy suke!!!

Tuesday, December 28, 2010

Saya Blogger Terengganu

salam 
SAYA BLOGGER TERENGGANU!!!! 
 
hope u olss sume sihat2 okei
just to share!!!
kalau nak, jom kite ramai2 join k ...


Bagaimana nak join?

Senang saja, anda perlulah membuat entri yang mengandungi:
  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama anda - nama manja atau glamer
  4. Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
  7. Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..


(nota : tidak kisah sama ada blog anda guna bahasa melayu atau inggeris. kita 1Malaysia 1Blogger, huhu..)

let's enjoy !!!

Nama : bintangjgnpergi @ kami ilah
Status : Single mingle but not available ..hehe..
Cara hubungi : comment je kat myblog ..nak kenal rapat lagi,  just add me kat Fb 
(Strawbery Ice)-->berkawan biar seribu..bercinta biar satu..ngee:)
tempat tinggal: besut..
apa yang menarik di tempat saya: tempat2 menarik ??ade ke??hihi..
jom kite skodeng kat blog ni [terengganudihatikusokmo--> credit to "owner" ]

Masjid Hadhari Jerteh

Hutan Lipur Lata Tembakah, Besut
 
 Hutan Liput Lata Belatan, Besut

Pantai Bukit Keluang, Besut
 
 Pulau Perhentian, Besut
 
BINTANG"S MEMO: to all blogger..salam kenal.=)

CONTEST : DI MANA SAHABAT BAIK ANDA?

hehe
see u olls again before i goin dreamin wif my asraf dani..
wink winkkkk....[blushing mlm2 gini..haha]
p/s: wujud ke my prince charming tu?? 
mimpi mlm td tu..xjelas sgt his encem face..
-sewel bertemankn mood sengal..so,just ignore keiii-

stop!!!back to ur entri :)
contest lagi???
xsuke la????hah??suke la..suke suke.....ngeee
 [original copy from http://bicara-dari-hati.blogspot.com]
SYARAT-SYARAT PERADUAN
Kowunk mestylah ade sahabat karib an. Mesty la suke bergambar dengan die. Betol tak. Oleh itu peraduan ini akan menyuruh anda bergambar/posing habis lah dengan kwn karib kowunk tu.
 
Setelah itu kowunk edit la bagi cun skit gambar tuh…

Bergambar dengan seorang je kawan ataupun Bergambar bersama geng/kumpulan anda.

Setelah itu, ceritakanlah sedikit tentang gambar tuh.

Gambar-gambar anda mestilah dibuat sendiri di dalam blog sendiri dan janganlah lupa meninggalkan URL anda gambar-gambar anda supaya saya senang mecari blog anda.

Kalau anda bukan ahli blogger, anda boleh meletakkannya di facebook dan tag saya.

Senang aje kan…


okei..lets start contest!!!!
 dis pic me and my crazy bff

 i story mory k
ni lah my CRAZY BFF
not means yg we oll sume ni crazy okeii
crazy we oll ni ade tahap ye
but we oll still waras..ngeee:)

we olls start jadi BFF ..bile ye???lupe lee..ngeee..
lupe bile my sewel dtg ..sori k..
yg pasti ye..dh dekat 4 tahun we olls berkwn rapat
kalau nak diikutkan sejarah, we olls sume dh se kolej matrik dulu2
tp tyme tu, we olls masing2 jeling menjeling
nak bertegur sapa? xde ye...just main2 kenyit2 mata je..
tap tap tut...jupe kat U
boleh laks jadi my BFF
[dh ditakdirkan kami berkwn baik kn???]

pic di atas la menjadi saksi pershbatan kami
wink winkkkkkk --> nama glemer we olls sume ye bermula dgn cik ..HARAP MAKLUM
cik ham : my pilot ( hamira paling ngokngek..i lap u)
cik me :  selalu kena buli oleh we olls ber3(memi paling suke bile dye dpt buli kami ber3 balik)
cik kam : tuan empunye bintangjgnpergi (kamilah??? xpyh la nak story mory lebih2 yg ni k..sbb i xberminat..hehe...just i know, she owez be herself,not others want to see)
last but not least..
cik pa : my 2nd pilot (kalau my pilot malas nk terbangkn pesawat..dye la yg jadi second pilot i)

cik ham,cik me, cik pa..i lap u olls ber3..muaxx!!!flying kiss from me:)
friendship forever
dgn pesanan:
i nak tgk sape yg kawen dulu antara kite??

BINTANG"S MEMO: me and you is friend
you smile, i smile...
you hurt, i hurt..
you cry, i cry...
you jump off bridge..
i'm gonna miss your E-mail





Monday, December 27, 2010

kawen wif asraf daniel or asraf dani???

kawen wif asraf daniel or asraf dani???

ops..entri bukan main top lagi..haha..
ni sume gara2 mimpi mlm td..kuikuiiiii
ade ke patut boleh I mimpi kawen...
hahaha..[tergelak2 sambil terguling2]
adoii la cik ilah nie...apsal mu mimpi gitu..
dah xsabar nak kawen ke???
tapi sape asraf dani ttuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TO ASRAF DANI..i'm waiting for u...hahaha

BINTANG"s Memo: goin to dream again for tonite..to continue my dreaming

Kontest Gambar Saye tak Cantik Kalau Tak Edit !

contest ?

apa lagi, jom kite join ...

 

contest ni dianjurkan by cik hanem yg comel lote ..

(member geng kapak time kami same2 fom 4+5..ngeee)..

check out detail contest:

[original copy from http://sepetishanim.blogspot.com/]

objective pertandingan untuk memberi hadiah..objective kah itu??oh sile abaikan..berikut adalah syarat-syarat peraduan :)


1. menjadi follower saye.--> okeii{bintangjanganperg}
2. meletakkan banner kontest di dalam post dan link kepada blog saye kembali.--->okeii
3. meletak kan link blog saye di bloglist anda (link shj,banner x payah letak kat side bar).---> kalau nak letak jugak,,boleh x cik hanem?;)
4. sertakan gambar anda yang sudah di edit..(mesti ader gambar sebelum dan selepas edit).
5. cite sikit pasal gambar tu..
6. tag dua orang kawan
7. tinggalkan link penyertaan di bahagian komen..


okey..itu shaja okey..expired date 30 JANUARY 2011
okeii..time to enter this contest:
original pic
agak tembam yg tersgt and cube untuk kempiskn di situ ye.. [aip..xkan pipi I memg dh tembam la..hehe]

pic yang dh ter'edit'
ops..kene cerita pasal pic neh eh..
nothing to tell
just to note here dat's ..
I'm like this quotation " I'm not PERFECT..and I'm ONE, not half of two "
dis pic, snap by my little sis .."kanak2 ribena"
i'm wearing red inner ..n my fav shawl  
penampilan I dengan gaya yg sempoii {haha..sempoi la sgt cik ilah oiii!!} ..just kidin u olls..
I xpenah style pakai2 shawl mcm nie..
pic ni just disnapkn secara suke ria..and berteman kan 2 2 peace ditgn..
tapi dgn malangnye...
tengok la I nk buat peace tu...xjadi2 pun peace ye..
seem like "bdknotperfect..and i just want to be mysef, i and me..." heheee
and just enjoying dis pic more and more....

BINTANG"S MEMO: to sepet..pilihlah aku jd pemenang mu...ngeee:)

and last but not least, I tag:
and sape2 yg nak join..heee


Blog Teman Udah Setahun GA by NINI

salam

firstly, I nak dedicate 100 plus of tq to cik saza
cos sudi tag sy untuk join GA..
(sopan x perkataan 'sy' digunakan di ayat itu..haha--saza, buat2 xnampk sudaa kei..huhu)

cik bintangjgnpergi, dun be merapu2 key..turn back to ur entri..okeii...

Blog Teman Udah Setahun GA by NINI 

GA kali ini dianjurkan oleh NINI...
[jom join ramai..clik sini 

p/s: hadiah ye best oo..dpt shawl ;)



nak tag my bintang:
krin
bie
sepet
 


Thursday, December 23, 2010

Hepi besday In Advance =)

salam hujan mendung
(aik..hujan lagi? mendung lagi?---> kenpius lee)

HEPI BESDAY IN ADVANCE!!!!
tuk adik aku..
even besday dye 25.12.1990
tapi kami 1 family celebrate her besday awal 3 hari
sbb takut terkelam kabut dgn mr.santa lak..haha.. (dongeng semata2)
sori k dear..
bukan ape...secara tiba2 je my mum cakap nak celebrate awal...(ntah ape mimpi my mum nak mkn kek besday..ngee=)...so, secara terkejut ye ..kami terus je beli kek...ingtkan nak sorok diam2 dr adik aku tu..tapi upe2 dye dah tahu bile ternampak aku yg bawak kek tu masuk umah..tapi pandai dooo..dye control buat2 xtahu..haha..menyampah aku (menyampah skill manja2 gitu keii).....adik aku ni jenis yg manja sikit..cepat merajuk (aku pun suke merajuk gak..ngee)..so, aku selalu kenakan adik aku..kan KANAK2 RIBENA???kihkih2...
HEPI BESDAY KANAK@ RINENA..
be more matured keii =)



bintang's memo: ada ke sumone celebrate besday in advance??

Wednesday, December 22, 2010

LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!

......salam panas terik u olss....
...jom kite berpayung sambil melastik, hehe =)...
...ops!!!terterlastik bintang blog kak Lady ell .....
..bintang lak tercicir la kat entri  'LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!'..
sy join ye..[penuh sopan santun x?..kih kih]

JOM JOIN



ok...done sis!..jom kite check out cara2 ye:


1.Buat n3 di blog anda mengenai giveaway ni dengan tajuk :LadyEll buat Giveaway,JOM JOIN!!
dan hantarkan url link anda di ruangan komen post ini.(1 point) --done--

2.Follow blog "Life of ladyEll" (1 point) --done--

3.Tag rakan anda sekurang2nya 2 orang (1 point)-- ops..tercicir..hehe...jap lagi sy tag ye..--

4.Letak gambar banner beserta link giveaway ini di sidebar anda (1 point)--done--

sy tag:
Bintang's mem0: u olls..jom join (=
 LadyEll ..salam kenal ..

Peace Contest by EZAN IDMA

hye u olls..
I lastik2 bintang ...terlastik blog cik Ezan
then, terlebih lastik kat Peace Contest..hehe

 okeii..I join...
peace contest by Ezan 





u olls nak join..click sini

............................................................

bintangjanganpergi


1 peace for da' world
2 peace for me..
and 3 peace for cik ezan ..:)


gurls I tag :
krin 

Bintang's mem0: suke lastik blog cik ezan..blog sempoi + rilek..:)




Tuesday, December 21, 2010

contest pic paling cute

ni first time I nak join contest ni...mood masih dlm keadaan yg agak sewel..yg suke melastik bintang-bintang..dan akhirnye jatuh di mane2  ..hehe...daaannn jatuuuh di blog elly @ suely 

contest pic paling cute
 .......



.............

.............................

~bintangjanganpergi~

 saya suka blog elly@suely 

sbb elly@suely still maintain comel+cantik+cute even elly dah ade putera (qimie) & puteri (dania qistina).. (not membodek okeii..ni adlah pujian ikhlas bintang..ngee)...+ bintang sy suke berkedip di blog elly@suely :)


Bintang's mem0: sis elly....:)

GIVEAWAY:LUCKY FOLLOWERS - Belog Izyan Shamba

today..macam2 mood ade kn..ish3...tapi xpe , yg penting..mood yg elok3 je..bukan yg mood marah ke..sedeyy ke..geram2 ke..ngeee..sewel lagi I ni..(soli2..sewel ni x hilang lagi..huhu)..tadi I duk lastik2 bintang..n then jatuh kat belog Izyan Shamba... duk cari2 bintang yg jatuh...tertengok "GIVEAWAY:LUCKY FOLLOWERS"....so, I terus je join giveaway ni...selama neh, xpenah pun join2 giveaway ni..hehe.

Bintang's memO: izyan..salam kenal :)
join give away : cari bintang yg jatuh..ngeeee..:)

budak baru belajar

mood: men update kan blog 

aucak!!!!.tibe2 lak I rajin nak cantik2 kn blog bintangjgnpergi...ngee :)
my 1st bf pun bru keluar dr ICU..so, ni yg I rajin nk coret cirit ni..not ciritbirit key...heeee..(sori k..agak kuren sopan disana :D)..yela..bila my bf dh kene format , tu yang segalanye berwajah baru..mengarut je time ujan2..maybe sewel telah kembali....ngeee..:p...

tadi I duk la cuci2 mata..kot2 dpt tgk bahan baru...so, tertengok bahan baru..sukee2 ...bahan yg best ooo...yela I ni pun jarang bercuci mata neh...kalau mood baik, boleh la cuci mata..tapi kali ni punye cuci mata....I bukan takat cuci mata..cuci baju la...cuci muke...semua ye lah... 

I suke sgt cuci2 mata kat gadis kampung... 
I  suke gadiskampung tu :) (sis, jgn marah k...gurau je)...u olls jgn pk bukan2 key.. i suke blog gadis tu...sbb BEST....bila dah syok duk cuci2 mata tu..tertengok la, ada tutorial kat blog gadiskampung tu.. apa lagi, I terus je selongkar semua tutorial tu..heheee... I try buat header  ni...ikut dlm tutorial gadiskampung...Dan hasil nye :

comel secomel ye x??haha...

 Bintang's memo: gadiskampung..thanx for tutorial :) 

tuk bintang jgnpergi = haha..u budak baru belajar buat header eh ...ngeee :)
 


Friday, December 10, 2010

aip...I in mood kenpius....fenim fenim...tiba2 la td bile I bukak portal stdent, ckap result diumumkan 17hb..abistu, yg dlm kalendar akademik cakap 9hb...mane 1 ni.....abistu yg rsult aritu tu betol ke x???eiii..xsuke ye sistem yg kdg2 xtetap pendirian ..heee...

 ????


 lagi la penimmm


BINTANG'S MEMO: hope result yg aritu betul :)

`bile result I jatuh`

hyee..u olls..mcm mane arini?ok ke x?hapy ke sedih?
arini takde pape nak di kongsikan just nak hiburkan hati yg agak sedih sedikit...hukhukk...
skg....u olls (bdk2 U) mesti dlm mood busy nak cek result kn?I tgk kat FB pun..masing2 duk buat status pasal result...result I??????....result sem ni hancus....jatuh merundum..bak kata exromet I {jatuh bertingkat2 :p}....kenapa la result sem ni teruk...tapi nsib baik sume paper lulus...ALHAMDULILLAH...bersyukur atas pemberian NYA...
tula, I dh cakap dgn diri I jgn main2 sem ni..tgk apa dah jadi...:(..dh la taksampai target sem ni...nak naik kn pointer dpt 1st class dh tak terkecapaian la jwb nyeee...(hehe...tak salah kite just dreaming k...ahaks)...NOT MEANS ..KEGAGALAN KITA PADA HARI INI... TIDAK BERMAKNA KITA AKAN GAGAL SELAMANYA  ....kn u ols????

BINTANG'S MEMO: I kan ade lagi 1 sem depan..so make sure  I stdi betol2..dun play2

Friday, December 3, 2010


Sayang I pada U 1st hand
no 2nd hand


"Pokcix ...telah I angkat kan martabat ye as my BFF I , memandangkan U telah buat hidup I kembali bergelak ketawa..ngeee :) "

bintang's memo: "pokcix" as my BFF..muah..leb U

Thursday, December 2, 2010

no lampu merah


tonite..takde story mory kat u olls
just nak conteng2 je
just let my time datim wif "bintangjanganpergi"

potpet lemon ice + "pokcik"(bukan nama sebenar..hihi)

[ lemon ice: kat sini ujan tak henti-henti ]

["pokcik": maybe ujan takde trafic light kot time bulan 12 neh...tak pun takde lampu merah :p ]




i like this ...

BINTANG"S MEMO: bila "pokcik" sudah gileeee :p

Wednesday, December 1, 2010

5 tahun belum cukup ...

Awk..
Lama betul perkenalan kita sebagai ‘couple’ kn?
5 tahun , agak lama kn..
tapi itu belum cukup untuk kita saling mengenali hati budi
untuk kita kenal sifat dan sikap masing-masing
untuk awk tahu apa yg saya tak suka atau suka
untuk saya memahami awk
untuk awk memahami saya
segala-galanya belum cukup kn??

Mesti awk tak kan lupa kn..
Kita mula kenal sejak kita sama-sama di darjah 6 lagi
Masa itu kita sama-sama mewakili pidato sekolah masing-masing
Tapi masa itu,kita saling tak bercakap..tak bertegur sapa
Bila di tingkatan 1, kita bersekolah di sekolah yang sama
Tapi hanya seketika, tak lama pun saya di sekolah itu
Dan saya berpindah ke sekolah lain
Bila di tingkatan 4, kita berjumpa lagi
Kita mula bertegur sapa
Tapi hanya sepatah dua sahaja

Bila dekat-dekat nak exam SPM,
Kita mula rapat
Saya pun ingat lagi macam mana kita boleh rapat
Bila teringat balik...saya senyum sorang-sorang
27 Nov 2005, akhirnya kita couple kn??
Masa itu saya tak terfikir pun nak couple ni
Sbb prinsip hidup saya tak kan couple selagi tak habis belajar
Tapi entah macam mana tiba2 boleh terlanggar prinsip tu..hehe..
Kalau dulu-dulu pun..setakat minat boy tu ada la..
Tapi nak couple3 ni, sori la ..
Saya tak minat...
Tapi dgn awk, saya pun tak tahu mcam mana boleh tercouple nga awk
Walaupun awk bukanlah cinta pertama saya...
Sepanjang kita couple, awk ckp bahagia dgn saya
Saya juga bahagia dgn awk
Kita mula kenal hati budi masing-masing

Tapi 3 tahun yg lepas, awk tinggalkan saya buat sementara
Jauh dr pandangan awk,jauh pandangan saya
Awk terpaksa melanjutkan pelajaran jauh dr saya
Saya tak nak bagi awk belajar sana
Tapi awk ckap ni hanya smentara
Awk janji akan setia menyanyangi saya
Awk janji akan msj saya selalu
Awk janji akan call saya
Even Kita jarang jumpa..
Awk cakap even kita tak jumpa,saya tetap di hati awk
Iye, saya tahu...saya percaya kan awk

Tapi betul lah kata org...
Becinta jarak jauh banyak halangan nya
Even kite berjanji setia...tapi kalau org yg kita syg tak ada depan mata
Kita tak tahu apa yg dia buat sehari-hari kan
kenapa awk sanggup melukan hati sy
Kenapa awk biarkan diri ini seringkali menangis
Kenapa awk dan kenapa awk
Awak cakap ‘girl-girl’ tu hanya kawan
Saya masih ragu-ragu
Tapi saya diam kan diri sahaja
Saya bagi awk peluang untuk hubungan kita
Sebab saya sayangkan awk kn???

Akhirnye awk habis belajar..tapi saya masih belajar lagi
Saya ingat awk akn berada di sisi saya
Tapi awk masih jauh dr saya
Awk nak cari Kerja di sana
Kenapa mesti disana awk?????
Suka ye awk kat sana kn....
Bila saya tanya awk, kenapa nak Kerja sana
Awk cakap kat sana banyak peluang Kerja
Saya diamkan je
Buatlah apa awk nak buat
Kepercayaan saya pada awk pun tak macam dulu lagi
Saya rasakan ada sesuatu awk sorokkan dr saya
Akhirnya saya tahu segala-galanya...
Pada saat hubungan kita genap 5 tahun (27 Nov 2010)
Sampai hati awk tipu saya selama awk 3 tahun di sana
Apa kurangnya saya?
Apa lebihnya dia?
Selama 5 tahun saya tunggu awk
Awk melukakan hati saya
Kejam nya awk!!!!!!!!!!!!!!!!
Tapi takpe awk..
Terima kasih atas kasih syg awk selama ini
Saya hargai nya...
Saya akan undur diri untk kebahagiaan awk dgn dia

P/S: Mencintai seseorang tidak bererti kita memiliknya.. cinta dan sayang tidak cukup dalam perhubungan, perlu ada keikhlasan, kepercayaan dan kejujuran...CINTAILAH PADA ILAHI SEBELUM KITA MENCINTAI SESEORANG KERANA CINTA PADA ILAHI ADALAH CINTA YG KEKAL ABADI

Tuesday, November 30, 2010

u Olls ade kawan x??


u olls ada kawan x????
same as me..I pom ade juga kawan..
tp kawan yg jenis mcm mane eh...
macam2 ade..lebih kuren mcm astro tu :p
yg pasti ye kwn yg baik = BFF

as long they owez be wif me
even i'm sad or happy
even i'm owes not be a good fren..

sepanjang I idup dlm 22 tahun..dh macam2 jenis kwn yg I kenal..ade yg makan kawan..minum kawan pom..haha...xkisah la weh..lantak u olls la nak makan ke minum..korang punye pasal ..as long u oll x ganggu idup I and I pom x ganggu idup privacy u olls..hehe...kenapa laks tetibe keyboard I asik duk nak cer pasal kawan nie..maybe I rindukan kwn I kot..baik x I rindukan kwn2 I???...ngengeee :)

dulu I penah ade BESTFREN kot...(nape mesti ade kot??..haha..cos sekrg xde dah..hukhuk.)..cukuplah sekadar I bgtau name Vivian (bukan name sebenar k..)..dye ni laki..I lebih prefer laki as my Bestfren..bukan ape..ntahle..rasa macam chemistry lebih sikit ..kuang3x...tapi itu dulu..skg xkisah laki ke perempuan...:)

KISAH I AND YOU

I kenal U stat I fom5 ..memang I AND U jadi BFF betol2 la..xtipu pom u olls...I owes share dgn U all memories..xkisah sedih or hepi ending...boleh dikatakan sume ye laaa...kisah couple I AND U masing2 pom kami ceritakan ..hihi....KAWAN SEJATI KN??? tapi xde sorang pom tahu kami adalah BFF cos kami hanya berhubung dlm hp...even U 1 kelas ng I, tp I jarang2 sgt bercakap ng U face to face...I buat dun no je if terserempak nge U...bukan sombong..tp itu style I..xsuke u olls sume tahu I ade BFF..ngeegeeee..n then bile abis spm..tetibe lak tersambung belajar di kolej yg sama...fuh, mmg persahabtan kami kuat kan???? (itu dulu keyy )....

I ingat lagi...if U msj I..dye sll ckp "I LOVE YOU".I pom akan balas "I LAP U TOO" ...but u olls dun pk bukan2..syg I hanyalah as BFF..not more than that.cume kadang2 terlebih cikit je..cikit je taw..hahhaa...tapi skg, if U msj I..ckp mcm tu..I akan balas, "PEGI MAMPUS LA MU!!!!!...SANGGUP KUTUK AKU ..BOLEH BLAH!!!!" I bukan jahat taw..tp I sedih bile BFF sendiri kutuk2 I...boleh x u olls imagine???..mmg kwn mcm tu xpyh idup la atas bumi nie!!!!...

[ mu ingt mu baik sgt la nak kutuk3 aku weh?...pegi mampus la weh ]

disebabkan peristiwa tu..(xdpt nak ceritakan cos tuk menjaga privacy I dgn dye.tengok la betapa baik ye I kn???haha) , I decide better xde kwn mcm U....so..I putuskan la persahabatn I dgn U..mmg I syg kan pershabatn tu..tapi ..................






BINTANG"S MEMO: I masih sygkan pershabtan kite..tp U yg pakse I putuskan ye..:(


saya kembali single

betul ke entri tu..
aku pom tak tahu kesahihan tajuk entry ni..
atau hanya sekadar tajuk or have meaningful meaning ..(muahahhaa)..
biarla diri ku yg hanya mengerti ape makna sebalik tajuk post entry nie..
yg aku tahu hanya kesedihan melanda hatiku..




(cewah,, ayt takle blah langsung..- cuba hiburkan hatiku dgn melastik bintang di hati ..huhu)...

Wednesday, November 24, 2010

monink :)
i'm already at sweet home now


very superduper hepi


even i'm still thinking
a lots of thing to do...
but i just want to relax my mind for a while


bintang's memo: holiday is not a holiday for dis sem..hukhuk..

Wednesday, November 17, 2010

Why Yes | Say yes to nationwide coverage

Why Yes | Say yes to nationwide coverage

mood sedih xdpt beraya

hari nie..perasaan macam tak menentu..hati rase macam sayu..sedih ye xdpat nak balik beraya kali ni....walaupun hari raya aidiladha.kalau kat terengganu, raya aidiladha meriah jugak..beraya dgn famili, rase macam mood raya tu ...tapi kali ini, seperti kekurangan mood tu..walaupun pagi2 raya tadi, aku masih lagi berya dgn famili akak aku, aku masih juga terase mcm x besh..xdpat nak solat raya, pakai baju cantik2, tengok lembu sembelih....masak ramai2.ooo..besh ye..rindu ye time tu.. ..ni 1st time, aku xberaya dgn famili..uwauwaaa...rugi ye tak balik...:(.. studi pon xde mood jugak..1 chapter pom xbis lagi..dahle exam jumaat ng sbtu..aduh3..
KENAPA STUDENT PERLU EXAM?????



sedih ye..nak balik nak balik!!!


bintang's memo: focus lebih utk stdi..jgn pk raya ..pengorbanan sebagai student..huhu..

Monday, November 15, 2010



MOOD: SEWEL + SENGET = MERENG
SITUASI KEJADIAN: after EXAM AIS..



dah berminggu berlanjutan, cpu di soketkan plag ye ..yg mnyebabkan aliran elektrik dan juga sikit2 elektronik...dannn...seperti lagu DAN...(ade ke lagu dan..xkan yang eh...haha..sewel +senget = mereng....)..semalam aliran AIS kembali menyemarak kan lagi keaisan ye..dan tepat jam 11.30 pagi tadi, AIS telah menjadi beku......(sori k, bahasa yg digunakan diatas merupakan hasil drp otak yg merek..not merek key...mereng is one word that show person having mental disorder....but not me key :) )


yeah..akhir ye AIS yg beku..kembali kepada kecairan ye..huhu...yg tinggal cume lagi 2 paper..AUDIT + ADVANCE..kenapa perlu bermula dgn huruf A???..tapi perlu ke itu jadi tanda tanye..huhu..(masih lagi kemoodan sewel..:p )

bila masih lagi tinggal 2 paper..HATI SEPERTI BINTANG.....cpu masih lagi perlu dicas kan bateri..ade ke cpu perlu cas???? senget lol...forget the pass,looking for forward..n remember my fav moto...(sikal) ----LET BYGONE BY BYGONE :)

bintang's memo: focus for audit + advance..n make that DOUBLE A is A :)